Selecteer een pagina

Jouw rol als Big Data Engineer
Ben jij een full stack software engineer die net als wij door heeft dat schaalbaarheid en daarmee distributed processing/storage de toekomst is?

Bij BigData Republic werk je als BigData Engineer nauw samen met onze specialisten op het gebied van Data Science en architecture om end-to-end schaalbare oplossingen te bouwen voor onze klanten. Je vertaalt bijvoorbeeld prediction models vanuit experimentele programmeertalen zoals R en Matlab naar betrouwbare en productiewaardige code en integreert deze oplossingen in de bestaande enterprise-omgevingen van onze klanten. Je bent niet iemand die zit op de strijd tussen IntelliJ en Eclipse of Centos vs Ubuntu. Je staat boven de invulling, denkt in concepten en weet deze concepten ongeacht de tooling in te vullen.

Wat bieden we je?

  • Een team professionele experts, allemaal WO afgestudeerd in een relevante opleidingsrichting zoals Artificial Intelligene of Computer Science.
  • Diepe en brede vakkennis, je collega’s hebben allemaal meerdere jaren hoogwaardige ervaring in het BigData werkveld.
  • Persoonlijke begeleiding en ontwikkeling: Wij hebben geen standaard opleidingsbudgetten of cursussen. We kijken met iedere individuele collega samen wat het beste traject zou zijn en investeren daar graag in.
  • Werken aan innovatieve projecten bij grote bedrijven. Onze engineers bouwen bijvoorbeeld volledige cloud cyber security omgevingen vanaf de grond op voor een grote olie maatschappij. Of ze hosten, ontwikkelen en serven een autonoom Data Science platform bij een klant zonder bestaande infrastructuur.
  • We werken platform onafhankelijk. Zo kun je jouw kennis en ervaring mixen met die van de rest van je collega’s en de optimale oplossing inrichten voor de klant. Hierdoor blijf je breed inzetbaar en kun je snel mee schakelen met de innovatieve stromingen binnen je vakgebied. Onze collega’s zijn sterke full stack developers (scala, java) met brede achtergrond in Hadoop, Spark, Cassandra, HBase, ElasticSearch, MapReduce, Drill, Impala, Spark, Pig etc.
  • Platte hiërarchie: Vind jij dat onze website beter kan? Dan krijg je ruimte om deze te verbeteren. Heb jij een goed idee over hoe en welke klanten we moeten benaderen: werk het uit en ga mee met onze sales. Iedereen is bij ons betrokken en mede-verantwoordelijk voor alles. We bouwen samen een mooi bedrijf en we werken er samen hard aan om het mooi te houden.
  • Een hecht team van vakspecialisten. Iedere vrijdag werken onze collega’s (indien mogelijk) remote aan klantprojecten vanaf ons HQ. Onze collega’s sparren met elkaar over projecten en pakken samen vraagstukken op. Er wordt natuurlijk ook gelunched en getafelvoetbald maar vooral veel gediscussieerd en gebrainstormd over ons vak om onderlinge kennisdeling en het teamgevoel te bevorderen.


Over BigData Republic
BigData Republic is een multidisciplinair team van ervaren Big Data Scientists, Big Data Engineers en Big Data Architecten. Deze gecombineerde vaardigheden en competenties stellen ons in staat om niet alleen voorspellende modellen te bouwen, maar ook software te ontwikkelen in een op maat gemaakte big data infrastructuur die efficiënt gegevens verwerkt, algoritmen toepast en data-gedreven inzichten onthult. Ongeacht het huidige big data maturity level van een organisatie, helpen wij onze klanten om hun doelen te vertalen in het ontwerp, de implementatie en het gebruik van innovatieve big data oplossingen.

BigData Republic gelooft in vakmanschap. We zijn gepassioneerde mensen die de beste willen zijn in wat we doen en ons enthousiasme over willen dragen naar anderen. We willen blijven leren en werken om onszelf te verbeteren. Wij faciliteren in plaats van controleren en geloven niet in duidelijke en muurvaste functiebeschrijvingen. Wij geven de voorkeur aan het verleggen van grenzen, te denken, te leren en samen te groeien

Geïnteresseerd?
Mail naar davey.mollinger@bigdatarepublic.nl of bel Davey op 06-15218148.