Selecteer een pagina

Jouw rol als Big Data Strategist
Heb jij een technische achtergrond, maar ligt je ambitie meer aan de business kant?

Bij Bigdata Republic werken de beste data scientists, big data developers en architecten van Nederland aan innovatieve projecten bij multinationals en start-ups. Ter versterking van het huidige team zoeken we een Big Data Strategist als verbindende schakel tussen de C-level stakeholders bij de klant en onze hands-on experts.

De lat ligt hoog bij ons, dus ook van jou vragen we nogal wat. Om bij ons en onze klanten succesvol te zijn heb je een technische achtergrond en hands-on ervaring nodig met één of meer technologieën die in onze tak van sport gangbaar zijn. In plaats van de technische details in te duiken, is je ambitie om juist aan de business kant de impact te vergroten.

Je fungeert als trusted advisor bij vooral grote klanten die de transitie willen maken naar een data-gedreven organisatie. Dit zijn complexe processen waarbij het management jouw kennis en expertise goed kan gebruiken in de vorm van bijvoorbeeld een technology roadmap definiëren, data science use cases identificeren, big data analytics capaciteiten opbouwen, een plan van aanpak of een projectplan voor een big data infrastructuur.

Je denkt mee, maakt plannen en neemt de lead om voortgang te boeken. Daarbij werk je intensief samen met je collega’s en de stakeholders bij de klant.

Taken
Als Big Data Strategist geef je onze klanten en partners advies op het gebied van Big Data toepassingen en implementaties. Je vertaalt strategische functionele vraagstukken naar big data oplossingen, bedenkt de architectuur, ontwerpt en waar nodig kickstart je de implementatie. Je staat sterk in je schoenen, communiceert helder en overtuigt stakeholders op directieniveau van noodzaak om nu in te spelen op de big data revolutie. Tegelijkertijd heb je genoeg inhoudelijke bagage om ook de specialisten van de klant mee te nemen in je ontwerp en te coachen waar nodig.

Wat bieden we je?

  • Een team professionele experts, allemaal WO afgestudeerd in een relevante opleidingsrichting (o.a. Kunstmatige Intelligentie, Statistiek, Computer Science of andere kwantitatieve velden);
  • Veel vakkennis: je collega’s hebben allemaal meerdere jaren ervaring in het big data en data science werkveld;
  • We werken aan innovatieve projecten bij grote bedrijven, uitsluitend op het gebied van big data en data science. Onze consultants weken o.a. aan voorspellingsmodellen voor de energiemarkt, persoonlijke aanbiedingen in webwinkels, fraudebestrijding, maar ook het opzetten van een data lake en high speed stream processing voor click-stream data;
  • We werken platform onafhankelijk. Dat betekent dat je van verscheidene technische aanbieders moet kunnen weten wat ze wel en niet te bieden hebben. En welke oplossing voor welke klant nuttig kan zijn. Zo kun je jouw kennis en ervaring mixen met die van de rest van je collega’s en de optimale oplossing inrichten voor de klant.
  • In jouw rol verbind je onze 3 pijlers: Data Science, Engineering en Architecture met elkaar en met de business. Jij begeeft je meer op strategisch en tactisch niveau, maar hebt nog altijd een sterke affiniteit met de techniek.
  • Goede arbeidsvoorwaarden (let’s face it, dat is ook gewoon belangrijk);
  • Een hecht team van vakspecialisten. Iedere vrijdag werken onze collega’s, indien mogelijk, remote aan klantprojecten vanaf ons HQ. Onze collega’s sparren met elkaar over projecten en pakken samen vraagstukken op. Er wordt natuurlijk ook geluncht en getafelvoetbald maar vooral veel gediscussieerd en gebrainstormd over ons vak om onderlinge kennisdeling en het teamgevoel te bevorderen.


Over BigData Republic
Bij BDR heerst een echte ondernemerscultuur; iedereen is betrokken bij en medeverantwoordelijk voor het succes van ons bedrijf. De organisatie is plat en dat willen we zo houden ook. Onze groeiambitie is puur kwalitatief; we selecteren onze collega’s op vakmanschap en passie en willen groeien naar maximaal 40 collega’s. We kiezen zorgvuldig projecten en klanten die passen bij jouw (en onze) inhoudelijke ambitie.

Onze collega’s zijn allemaal gespecialiseerd in big data. We hebben het hele spectrum in huis; van data science, engineering tot aan de IT-infrastructuur. Vier dagen zit je bij een van onze klanten (ING, ANWB, Ahold, Nutreco etc.) en kom je in relatief korte tijd een grote diversiteit aan projecten en klantomgevingen tegen. Op vrijdag werken we indien mogelijk remote vanaf ons HQ aan projecten en is er ruimte voor kennisoverdracht. Regelmatig organiseren we teambuilding en sociale activiteiten. We hebben ondertussen een stevige marktpositie veroverd en hebben meer opdrachten dan big data consultants, tijd voor uitbreiding dus!

Geïnteresseerd?
Wil je meer weten? Neem contact op met Davey Mollinger via davey.mollinger@bigdatarepublic.nl en/of 06-1521 8148