Selecteer een pagina

Functiebeschrijving:
CGI is Computable Awards 2016 winnaar voor de beste ICT-dienstverlener van het jaar. Help jij ons deze prestigieuze titel ook in 2017 in de wacht te slepen? Wij zijn op zoek naar kandidaten om ons team in Noord Nederland te versterken.

Wat ga je doen?
Als Data Scientist ben je werkzaam binnen de Unit Education & Finance. Een dynamische omgeving waar veel moderne ICT thema’s spelen. Denk daarbij aan Smart Cities, Big Data, IT Modernization, Cyber Security, Gamification, Documentmanagement, Workflow, etc. 
Je adviseert en begeleidt onze klanten bij het toepassen van complexe data-analyse voor de optimalisatie van de bedrijfsresultaten. Je denkt buiten de gevestigde kaders van Business Intelligence kaders en weet optimaal gebruik te maken van Big Data-concepten en -technologieën. Vaak heb je een pioniersfunctie en vorm je het eerste aanspreekpunt voor de klant. Je wilt aantoonbaar betere bedrijfsresultaten behalen door innovatief gebruik van informatie. Rapporteren wordt voorspellen.

Wil jij meebouwen aan, meedenken over en vooral het optimaliseren van de processen bij klanten? Onze members maken het verschil!

Jouw profiel

 • Afgeronde HBO/WO-opleiding met een stevige componentstatistiek, machine-learning, informatica of econometrie;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Minimaal 5 jaar ervaring als Data scientist;
 • Aantoonbare praktijkervaring in het oplossen van complexe uitdagingen met behulp van data analyse en modellering;
 • Kennis van en ervaring met Big Data-concepten en technologieën zoals Hadoop, MapReduce, SAS, R en/of SPSS;
 • Aantoonbare praktijkervaring in effectieve communicatie met stakeholders in de klantorganisatie, op het vlak van data-aanbieders, informatie-afnemers en IT-organisatie;
 • Brede kennis en ervaring in data(base)management en data-integratieprocessen, zowel functioneel als technisch ;
 • Resultaatgericht, flexibele en pragmatische instelling, proactieve houding en een teamplayer
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Waar kom je terecht?

CGI is de op vier na grootste onafhankelijke zakelijk en IT-dienstverlener van de wereld. Actief in 40 landen, gespecialiseerd in business consulting, systeemintegratie en IT-outsourcingdiensten. Het portfolio van CGI is gericht op drie belangrijke thema’s Cyber Security, IT modernization en Big Data Analytics. CGI heeft al haar business intelligence(BI) en big data analytics ervaringen wereldwijd gebundeld in het Data2Diamonds portfolio. De BI en big data analytics community bij CGI beschikt over 4200 experts in verschillende sectoren. De rol van de Data Scientist is één van de sleutelposities in het big data analytics team van de sector TPL.

We bieden

 • Een prima salaris en een contract voor onbepaalde tijd
 • 27 vakantiedagen
 • 8,33% vakantiegeld
 • Winstdelingsregeling en aandelenoptiepakket
 • Auto van de zaak of mobiliteitsvergoeding
 • Vergoeding uitgebreide ziektekostenverzekering
 • Overlijdensrisico verzekering
 • Vergoeding 81,3% van je pensioenpremie
 • Onkostenvergoeding
 • Laptop en telefoon van de zaak

We willen het beste uit je halen. Durf jij het aan? Is een opdracht innovatief, technisch of complex? Met jouw ervaring kun je het aan. Voor jouw inzet krijg je wat terug. We bieden je alle ruimte om je te ontwikkelen. Doorgroeien is vanzelfsprekend. We stimuleren je in jouw ontwikkeling en rekenen erop dat je zelf het voortouw neemt.

Zoek jij een uitdagende allround functie als Data Scientist in een creatief, inspirerend en jong team? Dit team is de broedkamer van nieuwe innovaties die in co-creaties met klanten resulteren in producten die CGI internationaal inzet. Reageer dan op deze vacature dan maakt CGI een afspraak voor een kennismakingsgesprek met Henk van Haaster (Thought Leader Big Data Analytics). Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!


Wat mag je van ons verwachten:

Bij CGI stáán we voor onze projecten. Omdat we trots zijn op de waarde die we daarmee aan onze klanten leveren en op de impact van ons werk op de maatschappij. We noemen onze medewerkers members, omdat iedereen die voor CGI werkt écht meebouwt aan het bedrijf – een bedrijf dat inmiddels is uitgegroeid tot 68.000 professionals verspreid over 40 landen.

CGI, opgericht in 1976, is wereldwijd een van de voorlopers op het gebied van IT-dienstverlening en bedrijfsprocessen. De professionals van CGI leveren kwalitatief hoogwaardige business consultancy, systeemintegratie en outsourcing services. Wij hebben de kennis, expertise, stabiliteit en toegewijde professionals in huis die nodig zijn om resultaten te behalen voor onze klanten – en voor onze members.

Lees meer op http://www.cginederland.nl

Dit is een mooie kans om voor een succesvolle wereldspeler te werken. CGI biedt een concurrerend arbeidsvoorwaardenpakket aan, met kansen voor groei en professionele ontwikkeling. De voordelen voor members die fulltime werken beginnen meteen op de eerste dag. Zo kun je via een aandelenplan en een winstdelingsregeling actief participeren in ons bedrijf en is er de mogelijkheid op betaald verlof.

Kandidaten van externe bureaus waarmee wij geen samenwerkingsverband hebben, nemen wij niet in behandeling. We zijn een werkgever die gelijke kansen voor iedereen aanbiedt.