Selecteer een pagina

Functiebeschrijving:

Ben jij een ervaren en ondernemende Data Scientist die zijn of haar wiskundige en statistische kennis en ervaring wil inzetten en een vooraanstaande financiële dienstverlener wil helpen bij de transformatie naar een door data gedreven (digitale) organisatie? Deze revolutie in de financiële dienstverlening is immers in volle gang. Innoveer daarom mee, maak het bij CGI en versterk het big data analytics team van de sector Banking & Insurance!

Als Data Scientist ben je mede verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het big data analytics portfolio in Nederland en die als Champion / Thought leader binnen zijn omgeving kan functioneren. Je hebt de inhoudelijke verantwoordelijkheid bij de big data analytics projecten voor diverse klanten.

Je slaat de inhoudelijke brug tussen CGI en haar opdrachtgevers en bent in staat om industrie- en IT-trends te vertalen naar (innovatieve) oplossingen, die passen bij de business van de klant. Je bent een echte teamspeler, die samen met de VP Consulting Services en andere collega’s deelneemt aan business development en sales trajecten, zijn/haar industrie kennis en visie deelt met collega’s en samen met andere collega’s de kennis en kunde van CGI op een hoger niveau brengt.

Je draagt bij aan omzetgroei middels solution design, deelname aan sales en offerte trajecten, creëren van ingangen en business opportunities, en (business) consultancy bij klanten. Van jou wordt verwacht dat je ontwikkeld richting een ‘trusted advisor’ en sterke klantrelaties ontwikkeld en uitbouwt om de CGI expertise verder zichtbaar te maken.

Binnen de unit ben je verantwoordelijk voor de initiatie, planning en realisatie van thoughtleadership. Je verzorgt content marketing (publicaties, white papers, blogs, etc.) èn vertegenwoordigt CGI op fora en stuurt actief innovatie initiatieven aan. De Data Scientist traint en begeleidt consultants binnen CGI op het gebied van de big data analytics aanpak, technieken en tools.

Zoek jij een uitdagende allround functie als Data Scientist in een creatief, inspirerend en jong team? Dit team is de broedkamer van nieuwe innovaties die in co-creaties met klanten resulteren in producten die CGI internationaal inzet. Reageer dan op deze vacature dan maakt CGI een afspraak voor een kennismakingsgesprek met Henk van Haaster (Thought Leader Big Data Analytics).

 

Jouw profiel

 • Afgeronde WO-opleiding met een sterke ICT component, informatica of econometrie;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Zeer ruime ervaring als Data Scientist
 • Aantoonbare praktijkervaring in het oplossen van complexe uitdagingen met behulp van data analyse en modellering;
 • Kennis van en ervaring met Big Data-concepten en technologieën zoals Hadoop, MapReduce, SAS, R en/of SPSS;
 • Ruime ervaring met Datawarehousing en technologieën;
 • Aantoonbare praktijkervaring in effectieve communicatie met stakeholders in de klantorganisatie, op het vlak van data-aanbieders, informatie-afnemers en IT-organisatie;
 • Brede kennis en ervaring in data(base)management en data-integratieprocessen, zowel functioneel als technisch ;
 • Resultaatgericht, flexibele en pragmatische instelling, proactieve houding en een teamplayer
 • Uitstekende consultancy skills (inclusief commerciële vaardigheden)
 • Ervaring in de financiële sector

Waar kom je terecht?

CGI is de op vier na grootste onafhankelijke zakelijk en IT-dienstverlener van de wereld. Actief in 40 landen, gespecialiseerd in business consulting, systeemintegratie en IT-outsourcingdiensten. Het portfolio van CGI is gericht op drie belangrijke thema’s Cyber Security, IT modernization en Big Data Analytics. CGI heeft al haar business intelligence(BI) en big data analytics ervaringen wereldwijd gebundeld in het Data2Diamonds portfolio. De BI en big data analytics community bij CGI beschikt over 4200 experts in verschillende sectoren. De rol van de Data Scientist is één van de sleutelposities in het big data analytics team van de sector TPL.

We bieden

 • Een prima salaris en een contract voor onbepaalde tijd
 • 27 vakantiedagen
 • 8,33% vakantiegeld
 • Winstdelingsregeling en aandelenoptiepakket
 • Auto van de zaak of mobiliteitsvergoeding
 • Vergoeding uitgebreide ziektekostenverzekering
 • Overlijdensrisico verzekering
 • Vergoeding 81,3% van je pensioenpremie
 • Onkostenvergoeding
 • Laptop en telefoon van de zaak

We willen het beste uit je halen. Durf jij het aan? Is een opdracht innovatief, technisch of complex? Met jouw ervaring kun je het aan. Voor jouw inzet krijg je wat terug. We bieden je alle ruimte om je te ontwikkelen. Doorgroeien is vanzelfsprekend. We stimuleren je in jouw ontwikkeling en rekenen erop dat je zelf het voortouw neemt.

Zoek jij een uitdagende allround functie als Data Scientist in een creatief, inspirerend en jong team? Dit team is de broedkamer van nieuwe innovaties die in co-creaties met klanten resulteren in producten die CGI internationaal inzet. Reageer dan op deze vacature dan maakt CGI een afspraak voor een kennismakingsgesprek met Henk van Haaster (Thought Leader Big Data Analytics). Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

 

Wat mag je van ons verwachten:

Bij CGI stáán we voor onze projecten. Omdat we trots zijn op de waarde die we daarmee aan onze klanten leveren en op de impact van ons werk op de maatschappij. We noemen onze medewerkers members, omdat iedereen die voor CGI werkt écht meebouwt aan het bedrijf – een bedrijf dat inmiddels is uitgegroeid tot 68.000 professionals verspreid over 40 landen.

CGI, opgericht in 1976, is wereldwijd een van de voorlopers op het gebied van IT-dienstverlening en bedrijfsprocessen. De professionals van CGI leveren kwalitatief hoogwaardige business consultancy, systeemintegratie en outsourcing services. Wij hebben de kennis, expertise, stabiliteit en toegewijde professionals in huis die nodig zijn om resultaten te behalen voor onze klanten – en voor onze members.

Lees meer op http://www.cginederland.nl

Dit is een mooie kans om voor een succesvolle wereldspeler te werken. CGI biedt een concurrerend arbeidsvoorwaardenpakket aan, met kansen voor groei en professionele ontwikkeling. De voordelen voor members die fulltime werken beginnen meteen op de eerste dag. Zo kun je via een aandelenplan en een winstdelingsregeling actief participeren in ons bedrijf en is er de mogelijkheid op betaald verlof.

Kandidaten van externe bureaus waarmee wij geen samenwerkingsverband hebben, nemen wij niet in behandeling. We zijn een werkgever die gelijke kansen voor iedereen aanbiedt.